Irodai tevékenység

Jelenlegi állapot
Nem jelentkeztél
Ár
Zárt
Kezdj hozzá
Ez a tanfolyam jelenleg zárva van

Irodai környezetben könnyen azt hihetjük, hogy velünk nem történhetnek balesetek, hiszen sokkal kevesebb kockázatnak vagyunk kitéve. A kockázatok talán kisebbek, de baleseti okok itt is szép számmal előfordulnak, ezek áttekintésére szolgál ez az oktatási anyag.

Az irodai, képernyős tevékenységekre vonatkozó előírások célja az, hogy a munkavégzés különböző egészségkárosító és biztonsági kockázatai csökkenjenek.

A technika fejlődésével az elmúlt húsz évben a számítástechnika terén korábban elképzelhetetlen változások történtek, a pozitív hatásai mellett újabb kockázatokat is okozva. Ezekre a hatásokra, valamint a várhatóan megjelenő új megoldásokra megfelelő választ kell adni a munkavállalók egészsége és biztonsága érdekében, mely felkészült és az egészségük védelme érdekében az előírásokat betartani kész dolgozók nélkül nem lehetséges.

Az oktatási anyag elsajátítását követően tesztlapos vizsgára kerül sor.

Sikeres vizsga esetén nevére és munkakörére szóló oktatási igazolást tud lementeni, illetve kinyomtatni.

Amennyiben a tananyag elsajátítása során kérdése merülne fel, írásban a kapcsolati űrlap kitöltésével, vagy telefonon segítségért fordulhat munkabiztonsági szakemberünkhöz.

Várjuk hívását, írásos megkeresését!

+36-70-624 4285

Hétköznap 10:00 - 12:00 óra között

Az oktatóanyag fejezetei

Bevezetés a munkavédelembe

A munkavédelem kiemelt fontossággal bír minden munkahelyen, hiszen a munkavállalók egészsége és biztonsága a munkavégzés során elsődleges szempont. A munkavédelem célja és feladata a munkavállalók védelme a munkahelyen bekövetkező balesetektől és megbetegedésektől.

Az egyéni védőeszközök és szervezési intézkedések

Az egyéni védőeszközök (EVE) fontos szerepet játszanak a munkahelyi biztonság és egészség megőrzésében. Segítenek csökkenteni a dolgozók kockázatát, amikor olyan veszélyes környezetben dolgoznak, ahol nem lehet más módon a kockázatokat elkerülni.

Vegyi anyagok használata, tárolása

A vegyi anyagok jelentős veszélyt jelenthetnek a munkavállalók egészségére és biztonságára a munkahelyen, ha nem kezelik őket megfelelően.

A munkavégzés alapvető szervezési feltételei

A munkavégzés alapvető szervezési feltételei olyan tényezőkre vonatkoznak, amelyek hatékony munkavégzést és sikeres eredményeket biztosítanak.

Munkavédelmi érdekképviselet

A munkavédelmi érdekképviselet olyan szervezetekre utal, amelyek a munkavállalók biztonságát és egészségét képviselik a munkahelyeken.

Irodák munkavédelme

Az irodai munkavédelem elengedhetetlen a dolgozók egészségének és biztonságának megőrzéséhez, valamint a hatékony és kényelmes munkakörnyezet biztosításához.

Tűzvédelmi ismeretek

Megfelelő tűzvédelmi intézkedések, mint például a tűzjelzők és oltóeszközök telepítése, valamint a dolgozók rendszeres tűzbiztonsági oktatása, csökkentik a tűzesetek kockázatát és minimalizálják a lehetséges károkat és veszteségeket.

Irodai dolgozók

Az oktatási anyag elsajátítását követően lehetősége van számot adni tudásáról. Megfelelő eredmény elérése esetén ki tudja nyomtatni vagy lementeni a nevére kiállított oktatási igazolást.